QL Figo Johor Sdn. Bhd. – Di mana anda mengharapkan tidak kurang hebatnya.
Maklumat Korporat

PROFIL SYARIKAT

Sejak awal yang sederhana pada tahun 1998, Figo Brand telah berkembang menjadi pengeluar makanan laut premium yang terkenal dan mengedar ke pasaran tempatan Malaysia serta mengeksport ke lebih dari 18 negara yang berbeza. Kami percaya pada dedikasi tanpa kompromi untuk menghasilkan produk berkualiti tinggi.

Produk tepung dan tepung jenama Figo dihasilkan oleh QL FIGO (Johor) Sdn Bhd. Kami percaya bahawa kemudahan dan keseronokan harus bersatu, dan kami berdedikasi untuk mewujudkannya. Pelbagai pilihan produk kami dari ladu Jepun (GYOZA) hingga bola sotong dan mantou, sangat sedap. Jangan sesekali kekurangan masa atau rasa dengan Figo

Menjelang tahun-tahun kejayaan besar dan kerja berpasukan yang berdedikasi dari ahli teknologi makanan dan pakar pemakanan kami, Figo Brand juga memperoleh sijil HALAL, VHM, FSSC22000, HACCP & EU.

Apabila Anda Tidak Mengharapkan Tidak Kurang Cemerlang

Berkuat kuasa pada 25 Januari 2013, Figo Foods Sdn. Bhd. Telah ditukar menjadi QL Figo Foods Sdn. Bhd. dan yang lain tetap tidak berubah. Bermula pada tahun 2015, salah satu anak syarikat QL Figo Foods Sdn. Bhd., QL Fujiya Pastry Sdn. Bhd secara rasmi dinamakan semula sebagai QL Figo (JOHOR) Sdn. Bhd.

Untuk menjadikan produktiviti berkesan, kami telah beralih bersama senarai produk QL Figo Foods QL Figo (Johor) Sdn Bhd berkuat kuasa mulai Mac 2017

Menjanjikan pengguna dengan produk yang selamat dan berkualiti, kami menerapkan HACCP dan FSSC 22000 di syarikat kami. Produk kami juga disahkan HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), yang diiktiraf di seluruh dunia.

Pengurusan

Polisi

01
Polisi Satu

Figo (Johor) Sdn. Bhd komited untuk menyediakan produk makanan sejuk beku yang selamat dan sihat yang secara konsisten memenuhi kepuasan dan kehendak undang-undang pelanggan.

02
Polisi Dua

Pengurusan komited untuk memastikan bahawa semua operasi berkesan mencegah bahaya makanan biologi, kimia dan fizikal dengan mencapai Pensijilan Sistem Keselamatan Makanan Pengurusan HACCP dan FSSC 22000.

03
Polisi Tiga

Pengurusan komited untuk memastikan bahawa semua pekerja dilatih dengan betul dalam amalan kerja kebersihan.

04
Polisi Empat

Mesyuarat Kajian Pengurusan menyediakan kerangka kerja untuk menetapkan dan mengkaji Dasar dan Objektif Pengurusan untuk kesesuaian dan keberkesanan kami yang berterusan